Tips andre om denne siden
Sponsorer
Folkevigsel - Vi strekker oss langt for kjærligheten
skatteetatens nettside finner du all nødvendig informasjon om den formelle prosessen for å inngå ekteskap gjennom Hufo.

Den obligatoriske vigselsteksten: http://www.hufo.no/vigselstekst.php

Vi har samlet en del vanlige spørsmål og besvart dem på siden "Vigsel - Ofte stilte spørsmål".

Vi er alle individer med egne tanker, drømmer og ønsker. Hufo bidrar til å fremme frihet, solidaritet og likeverd, uavhengig av kjønn, seksuell legning, etnisitet, religion, livssyn eller kulturelle holdninger.

Hufo gir plass til individuelle tanker og ønsker i seremonien.

En vielse gjennom Hufo gir deg frihet til å være med å forme selve seremonien med egne innslag som sang, dans, musikk og dikt. Hufos livssynsnøytrale rammer bygger på likeverd og humanisme, med rom for familiære og kulturelle tradisjoner.

Vilkår og avgift
Våre prosedyrer er som for tingrettens borgerlige vielse, og vi stiller på samme måte juridiske krav i henhold til Lov 4. juli 1991 nr. 47 om ekteskap. Dere kan ikke bli gift uten egen- og forlovererklæringer.

Administrasjonsavgiften er 3000 kr når minst en av brudeparet er medlemmer. Avgiften er 4000 kr for ikke-medlemmer. Seremonileders reiseutgifter og ev. overnatting dekkes av brudeparet. Ikke-medlemmer kan tidligst bestille seremoni 60 dager i forkant av ønsket dato. Forespørsel om seremonidato skal rettes til oss via eget skjema.

Praktisk
Når vi får inn din forespørsel forhører vi oss med seremonilederene, og brudeparet vil få tilsendt bekreftelse når en seremonileder tar på seg oppdraget. De gjør dette på frivillig basis ved siden av jobb og familieliv, så vi ber om forståelse for at vi ikke kan bekrefte seremonier uten en tilgjengelig seremonileder.

Husk at sommermånedene juni, juli og august er kjærlighetens høysesong. Vi har stor pågang og anbefaler deg å være tidlig ute med forespørselen!

Hufo har vigselsrett i hele Norge, medregnet Svalbard. Våre vigslere er fleksible og gir dere muligheten til ha vielsen der dere ønsker, være seg på fjellet, sjøen, i skogen, på et utested eller hjemme i egen stue. Dette er deres dag!

 

© Hufo 2017   -   Sist oppdatert onsdag 26. april 2017

Humanisme
Humanisme er nestekjærlighet. Humanisme handler om inkludering og toleranse.

Hufo er Norges eneste organisasjon for alle humanister.

Uansett om du er ikke-religiøs eller religiøs humanist, så arbeider vi for dine interesser og rettigheter.

Medlemmer
Det kreves tid og ressurser for å nå frem bredt og effektivt. Vi ønsker å knytte til oss flere støttespillere. Vi håper du vil sette av litt tid til å bli bedre kjent med vårt arbeid, og at du vil støtte oss.
Hufo
Post og besøk:
Møllergata 24, 0179 Oslo

Telefon man-fre 09.00-15.30:
+47 21 89 99 10

Org.nr. 985 345 619
Smil et smil før du sover, så går dagens surhet over. Piet Hein