Tips andre om denne siden
Sponsorer
Prøving av ekteskapsvilkårene

Før ekteskap inngås skal det foretas en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Dette er en kontroll bl.a. av at de som skal gifte seg er de som de utgir seg for å være, at de er over 18 år, og at de ikke er gift fra før.

De som skal gifte seg må legge fram egenerklæringer. Forlovere og vitner må også fylle ut erklæringer om de som skal gifte seg. Blanketter for direkte utfylling finnes her. Blanketter kan også lastes ned fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementets nettside.

Fra 1. oktober 2004 er det folkeregistrene som foretar denne prøvingen. Folkeregisteret finner du på ditt lokale likningskontor. Erklæringene fra brudepar, forlover eller vitner skal sendes til likningskontoret på det stedet der en av de som skal gifte seg bor.

Når prøvingen er gjennomført blir prøvingsattesten sendt til brudens eller den yngste partens bostedsadresse. Den kan også sendes direkte til den som skal vie paret, dersom de har oppgitt denne adressen. Hvis de ønsker å hente attesten på likningskontoret, må de vise gyldig legitimasjon som pass, førerkort eller bankkort. Attesten skal brudeparet levere til den som skal foreta vielsen.

Mer om ekteskap og inngåelse av ekteskap finner du på nettsidene til departementet og Skatteetaten

Valg av slektsnavn

Dersom man ønsker å endre navn etter vielsen, gjøres dette med skjema for "Melding om endring av navn". Vi sender så dette skjemaet sammen med "Melding om vigsel" til Folkeregisteret.

 

© Hufo 2017   -   Sist oppdatert onsdag 26. april 2017

Humanisme
Humanisme er nestekjærlighet. Humanisme handler om inkludering og toleranse.

Hufo er Norges eneste organisasjon for alle humanister.

Uansett om du er ikke-religiøs eller religiøs humanist, så arbeider vi for dine interesser og rettigheter.

Medlemmer
Det kreves tid og ressurser for å nå frem bredt og effektivt. Vi ønsker å knytte til oss flere støttespillere. Vi håper du vil sette av litt tid til å bli bedre kjent med vårt arbeid, og at du vil støtte oss.
Hufo
Post og besøk:
Møllergata 24, 0179 Oslo

Telefon man-fre 09.00-15.30:
+47 21 89 99 10

Org.nr. 985 345 619
Vennskap! Merkelige sjelens lim! Livets søtstoff! George Orwell